Over ons

DSC_0154

Fafany – Spel

In 2016 kruiste een kwaadaardige hersentumor mijn pad. Totaal onverwachts schudde hij mijn leven en het leven van mijn naasten overhoop.
Ik volgde het steriele en kunstmatige spoor van het ziekenhuis en daarnaast bewandelde ik mijn eigen spoor.
Een spoor waarop ik het vertrouwen in mijn zelfgenezend vermogen vergrootte.
Tijdens een mooi avond op Noorderzon met mijn goede vriendin Elise, ontstond het idee om een voorstelling te maken over Dolf (de hersentumor) en mijzelf.
We haalden geld op met een crowdfundingsactie waarmee ik Nico kon betalen voor de tekst en de regie.
De weg naar de première van Hersen was ontzettend inspirerend. Als onervaren actrice had ik geen idee wat er allemaal komt kijken bij het maken van een voorstelling.Een jaar lang hebben Nico en ik samen geschaafd, geschuurd, geboetseerd en gepolijst. Het resultaat is prachtig. Hersen geeft een unieke kijk op deze bijzondere periode van mijn leven.
Ik hoop dat vele mensen mogen genieten van onze voorstelling.

Nico – Tekst&Regie

Nico is actief als acteur, regisseur en toneelschrijver. Als acteur heeft hij onder andere bij Theater te Water gespeeld, bij Waark en bij Hotel Zigterman. Ook speelde hij de hoofdrol in de Groningstalige thriller Liek achter de Badde. Als regisseur is hij betrokken bij grote voorstellingen, zoals openluchtspelen in Winsum en Westeremden, maar ook bij kleinere voorstellingen, zoals bij het kerkenproject Veur Aaltied en Drama achter de Gevel. De afgelopen jaren heeft hij ook monologen geregisseerd van persoonlijke verhalen, naast De Ideale Drenkeling van Stichting ID ook IJs en Zand. Als schrijver is hij veelzijdig, hij schrijft grote openluchtspelen als KoeKoe, maar ook voor jongerentheater De Steeg heeft hij diverse educatieve schoolvoorstellingen geschreven. De afgelopen jaren heeft hij ook geschreven voor het grote zomertheaterfestival in Groningen, Noorderzon. Tevens heeft hij het script voor een nieuwe locatietheaterproductie De Bom van PeerGrouP dat zich op de militaire basis Havelterberg afspeelt, geschreven.